Fără doar și poate, călătoriile cu avionul reprezintă, pentru mulți dintre noi, modalitatea cea mai confortabilă, sigură și rapidă de a ne bucura de vacanțe (exotice sau nu), de a explora noi culturi sau de a participa la diverse evenimente care ne pot influența cariera.
Dar când vine vorba de pregătirea bagajelor, în special a produselor de make-up, îți dorești ca fondul de ten, paleta de farduri preferată și rujurile să ajungă la destinație fără ambalaje sparte, crăpate și fără scurgeri inestetice în geanta de voiaj, nu-i așa?
Organizarea înainte de plecare
Înainte de a ajunge la cum să-ți aranjezi produsele de make-up în bagaj trebuie să subliniem cât de importantă este planificarea în ansamblu. Când te pregătești de plecare, probabil mintea îți stă la itinerar, rezervări la hotel, bilete de avion, documente și eventualele excursii pe care le vei face la destinație. În toată agitația, nu uita să-ți rezervi puțin timp și pentru organizarea bagajelor.
Un bagaj împachetat smart te scutește de momente stresante din timpul călătoriei, dar îți și protejează obiectele prețioase. Și, pentru femeile pasionate de make-up, acest lucru este cu atât mai important cu cât investim sume considerabile în produse de calitate, pe care ne dorim să le folosim și după vacanță.
Riscurile manipulării bagajelor în aeroport
Trecut cu vederea este felul în care bagajele sunt manipulate atât la check-in, cât și în timpul încărcării și descărcării din avion. Deși există proceduri și protocoale, în realitate bagajele sunt aruncate dintr-o parte în alta, supuse nenumăratelor șocuri care le afectează conținutul.
De asemenea, roțile benzilor transportoare și spațiul îngust din cala avionului pot contribui la crearea unui mediu ostil pentru obiectele fragile. Ambalajele produselor de make-up, sticluțele de parfum, flacoanele de fond de ten sau alte cosmetice lichide pot să se crape sau chiar să explodeze sub presiune. Astfel, dacă nu ești atentă la modul în care așezi produsele, te poți trezi cu pete în toată valiza și cu cosmetice distruse iremediabil.
Pe lângă manipularea din aeroport, nici în exteriorul acestuia situația nu este mereu ideală. În drumul din parcare în Otopeni spre terminal, bagajul tău va fi supus unor mișcări bruște sau căzături pe scări și borduri. În plus, dacă ești nevoită să-ți parchezi mașina într-un loc nesupravegheat, te poți confrunta și cu alte probleme precum vandalizarea, furturile sau accidentele ușoare din parcări neamenajate. De aceea, merită să investești timp în căutarea unei parcări sigure, precum OTP Parking, parcare Aeroport Otopeni, ce dispune de camere de supraveghere video și personal pregătit să îți protejeze bunurile.
La întoarcere, îți vei găsi mașina în același loc, fără zgârieturi, lovituri sau alte surprize neplăcute. În plus, confortul este maxim, pentru că nu mai trebuie să te bazezi pe prieteni sau pe rude pentru a te duce și a te aduce de la aeroport. Pur și simplu, îți lași automobilul într-un spațiu amenajat, iei naveta oferită de parcare (acolo unde este cazul) și ești deja în terminal, gata să treci prin formalități.
Cum îți protejezi make-up-ul în bagaj?
Pentru a-ți proteja produsele de make-up, poate cea mai importantă regulă este segmentarea și compartimentarea bagajului: împachetează-ți cosmeticele într-o geantă specială de make-up, prevăzută cu multiple buzunare și protecții pentru produse fragile.
Folosirea punguțelor transparente și a huselor cu fermoar
O primă măsură de precauție este să pui toate produsele lichide – fond de ten, creme, seruri – în punguțe refolosibile și transparente, care se închid ermetic. În acest fel, dacă vreunul dintre recipiente se sparge, lichidul nu îți va afecta restul bagajului și nici alte obiecte. Aceste punguțe sunt acceptate și chiar recomandate la controlul de securitate, deoarece limitează timpul de verificare și elimină riscul de a fi nevoită să scoți fiecare produs în parte.
Bureței și dischete de bumbac pentru protecție
Atunci când vine vorba despre pudre, farduri, blush-uri poți așeza un burețel sau o dischetă de bumbac deasupra produsului, înainte de a închide capacul. Astfel, vei crea un strat suplimentar de protecție care absoarbe șocurile și previne spargerea conținutului.
Evitarea spațiilor goale
Dacă ai valiza pe jumătate goală, produsele se vor mișca în timpul manipulării bagajelor, ceea ce duce la ciobirea fardurilor și la deteriorarea ambalajelor. Pentru a evita acest lucru încearcă să umpli spațiile goale cu articole de îmbrăcăminte rulate sau cu alte produse ușoare.
Alege produse multifuncționale și mostre
Deși îți place să ai la tine toată colecția ta preferată de machiaj, este mai practic să alegi variante travel size sau să iei mostre. Pe lângă economia de spațiu te vei asigura că, și în cazul unor accidente, pierderea nu este atât de mare.
Bine de știut despre legislația lichidelor în avion
Cei care călătoresc des știu că trebuie să respecte regulile impuse de companiile aeriene și de autoritățile de securitate în privința lichidelor transportate în bagajul de mână. De obicei, cantitatea maximă admisă pentru fiecare recipient este de 100 ml, iar toate lichidele trebuie să încapă într-o pungă transparentă care nu depășește un litru, la controlul de securitate.
Dacă vrei să transporți cantități mai mari de cosmetice, acestea trebuie puse în bagajul de cală. Prin urmare, dacă știi că pleci într-o vacanță lungă sau plănuiești să faci tutoriale de machiaj pe plajele exotice, verifică bine regulile înainte. Nu uita că și parfumurile se încadrează în această categorie. Așadar, ar fi bine să ai pregătite sticluțe de mărime mică sau să pui parfumul preferat în bagajul de cală, protejat temeinic, ca să eviți surprizele.
Așa că dacă urmează să pleci într-o nouă aventură încearcă să aplici sfaturile de mai sus. Împarte-ți timpul astfel încât să împachetezi cu atenție, să îți protejezi produsele de make-up cum se cuvine și să alegi parcarea potrivită pentru mașina ta. În final, călătoria cu avionul nu va mai fi o sursă de anxietate, ci un prilej de a visa la toate locurile minunate pe care le vei descoperi.