Genele false sunt tot mai populare în domeniul frumuseții și îți oferă posibilitatea de a avea gene lungi și dese fără să fie nevoie de mascara sau de extensii. Aceste gene pot fi găsite într-o mare varietate de materiale și de stiluri, de la cele naturale la cele foarte dramatice. Ele pot fi aplicate acasă sau la salon în funcție de tipul pe care îl alegi.
Tipuri de gene false
Sunt mai multe tipuri de gene false pentru care poți opta atunci când vrei să aduci o astfel de îmbunătățire ochilor tăi:
- Genele false individuale sau fir cu fir sunt fire mici de gene care se vor aplica într-un mod extrem de precis cu scopul de a completa aspectul natural al genelor. Sunt perfecte pentru a adăuga volum rezonabil și mai multă lungime.
- Genele false de tip strip sunt sub formă de bandă care acoperă linia genelor naturale și se aplică foarte ușor acasă, fiind disponibile într-o gamă vastă de stiluri.
- Genele false cu bandă magnetică se atașează de pleoapă fără adeziv și sunt opțiuni simple și convenabile pentru toți cei care evită contactul cu adezivii.
- Genele 3D au fost special concepute pentru a crea volum și pentru a da o dimensiune suplimentară ochilor. Comparativ cu alte modele au mai multe fire și construiesc un aspect mult mai dramatic.
- Genele false colorate sunt creative și se pot utiliza pentru a adăuga ceva interesant în zona ochilor și pentru a le accentua culoarea naturală.
Cum se montează gene false?
Procesul de montare a genelor false pe ochi poate fi destul de complicat pentru o persoană fără experiență și îndemânare. Este important să apelezi la specialiști atunci când vrei să îți pui gene false.
Materiale necesare:
- Gene false
- Adeziv pentru gene false
- Pensulă pentru adeziv
- Pensulă de amestecat sau pensetă (opțional)
- Oglindă
- Creion de ochi și mascara (opțional)
- Demachiant pentru ochi (pentru corecții)
Pași pentru montarea genelor false:
Pentru început va trebui să cureți foarte bine pleoapele și să te asiguri că sunt curate. Ulterior trebuie să măsori și să tai genele false astfel încât să aibă dimensiunea potrivită, taie de la colțul exterior al genelor pentru a menține un aspect natural.
Aplicarea adezivului se face cu o pensulă subțire și în cantități mici. Adezivul nu se pune pe piele ci pe banda genelor false. Lasă adezivul să se usuce pentru câteva secunde până când devine lipicios și vâscos dar nu complet uscat.
Aplică genele false folosind o pensetă sau vârful degetelor. Se vor plasa genele pe linia celor naturale, de la exterior către interior.
Odată aplicate, va trebui să le presezi ușor pe pleoapă pentru a te asigura că sunt fixe. În cazul în care este necesar, poți folosi o pensetă pentru a le ajusta poziția.
Opțional, la final poți adăuga mascara după ce adezivul este complet uscat pentru a amesteca genele false cu cele naturale și pentru un aspect mai dens. Dacă este necesar acum poți face și eventualele corecții cu o pensetă sau cu o pensulă.
Gene false – instrucțiuni de îndepărtare
Pentru a da jos genele false cea mai bună soluție este să apelezi la specialiști, astfel încât să nu îți pui în pericol genele naturale. În general, se vor respecta următorii pași atunci când genele false trebuie îndepărtate:
Materiale necesare:
- Demachiant pentru ochi sau ulei de migdale (sau oricare alt ulei de bază)
- Bastonașe de bumbac sau dischete demachiante
- Apă caldă
Pași pentru a da jos genele false:
Primul pas atunci când trebuie să demontezi genele false este să îți cureți foarte bine mâinile pentru a nu transfera bacterii în ochi. Ulterior, va trebui să aplici cu grijă un demachiant pentru ochi sau ulei de migdale pe un bastonaș sau pe o dischetă demachiantă și să te asiguri că ai aplicat suficient pentru ca adezivul să se înmoaie.
Se aplică demachiantul pe linia genelor false, atât dedesubt cât și deasupra, astfel încât să fie îmbibate bine în soluție. Acest amestec se va lăsa să acționeze timp de 30 de secunde.
Ulterior, atunci când adezivul este dizolvat poți îndepărta genele false cu mișcări lente și delicate astfel încât să nu îți pui în pericol genele naturale sau ochii. Poți folosi tot un bețișor demachiant în acest sens.
Curăță resturile de adeziv după ce ai îndepărtat genele false. Poți folosi demachiant, ulei de migdale sau un bețișor sau o dischetă demachiantă.
După ce genele au fost îndepărtate, îți poți spăla fața cu apă caldă și un săpun ușor pentru a elimina reziduurile de demachiant sau adeziv. După ce ai curățat bine zona poți să aplici un ser pentru a îngriji genele sau ulei special pentru a le hrăni și pentru a le întări.
Avantaje gene false
Genele false oferă mai multe avantaje utilizatorilor și contribuie la îmbunătățirea aspectului ochilor, construind o și mai bună încredere în propria persoană.
Printre cele mai importante avantaje ale genelor false se numără faptul că vor adăuga volum și lungime genelor naturale, creând astfel un aspect atrăgător și dramatic al ochilor și făcându-i să pară mai mari.
În plus, genele false au un aspect definit și bine îngrijit, scoțând în evidență forma ochilor. Cu ajutorul lor poți face ochii să pară mai simetrici.
Poți găsi gene false în numeroase stiluri, lungimi și grosimi sau forme astfel încât să alegi exclusiv ceea ce ți se potrivește, conform ocaziilor specifice. Utilizând gene false vei economisi timp în rutina de machiaj pentru că nu mai este necesar să îți îndrepți genele naturale.
Cu gene false, ochii tăi vor avea un aspect mai constant de-a lungul întregii zile, fără să te mai temi că rimelul se scurge sau că genele nu mai sunt la fel de curbate.
La ocazii speciale, genele false sunt cea mai bună alegere, pentru că îți vor accentua imediat privirea și îți vor scoate ochii în evidență. În plus, vestea bună este că nu vorbim despre soluții ireversibile, deci le vei putea îndepărta atunci când nu îți mai sunt utile.
Gene false – intrucțiuni de întreținere
Pentru ca genele false să arate tot timpul bine și pentru a le putea utiliza de mai multe ori, va fi necesar să le întreții corect. Pașii de mai jos te vor ajuta să ai mereu genele în stare perfectă:
- Genele trebuie să fie manipulate cu delicatețe atunci când sunt aplicate sau îndepărtate, preferabil cu o pensetă pentru a evita ruperea lor.
- Ulterior, după fiecare utilizare, va trebui să cureți bine zona și să nu lași reziduuri de machiaj sau de adeziv pe genele naturale.
- Depozitează genele corect, în cutia sau ambalajul în care au venit pentru a le proteja de praf și pentru a evita problemele ulterioare.
- Evită apa și umezeala pentru că genele false nu sunt rezistente la astfel de condiții și este posibil să le deteriorați.
- Nu smulgeți genele false brusc în momentul în care le îndepărtați pentru că există riscul de a smulge și genele naturale.
- Evitați utilizarea de rimel pe genele false pentru că aceasta poate duce la deteriorarea lor și la crearea unui aspect foarte încărcat.
- Genele false uzate trebuie să fie înlocuite imediat pentru a evita răspândirea de bacterii sau un aspect inestetic.
- Evitați utilizarea excesivă a genelor false cu bandă pentru că este posibil ca genele naturale să se deterioreze.
Genele false reprezintă opțiuni populare pentru a îmbunătăți aspectul ochilor. Ele oferă volum, lungime și definire instantanee. Pot aduce numeroase beneficii, inclusiv prin diminuarea timpului pentru machiaj și prin crearea unui aspect definit al ochilor, însă este recomandat să fie aplicate corect și cu mare atenție.